Talentbold – Et åbent undervisningstilbud for 7.-9. klasse på Tønder Overbygningsskole

Hvis du er medlem af en fodbold- eller håndboldklub, og egentlig også gerne vil supplere din træning i klubben med flere træningstimer i løbet af skoledagen, så har Tønder Distriktsskole svaret på dette.

Der er tale om et åbent tilbud til alle, som brænder for at gøre en ekstra indsats for at dygtiggøre sig indenfor boldsport. Tilbuddet har eksisteret siden 2010, hvor distriktsskoleleder Jan Peter Jensen sammen med idrætslærerne tog initiativ til at sætte en talent-idrætsklasse på skoleskemaet.

Tønder ligger højt på ranglisten når det gælder fodbold. Når det drejer sig om håndbold, ligger de også markant i top og er blandt de 8-10 bedste i Jylland. Derfor føles det stadig som en selvfølgelig, at støtte børn og unge gennem samarbejdet mellem skolerne og idrætsklubberne.

Tilbuddet er bredere end blot at udvikle og støtte boldtalenter. Det er også et incitament til at hjælpe de unge at bibeholde interessen for sport efter folkeskolen.

Overbygningen har blandt andet et godt samarbejde med Tønder Sportscollege, hvor der også er mulighed for at deltage i deres fællesarrangementer.

Overbygningens tilbud er også med til at danne bro mellem skole og idræt, hvor man både kan passe sin normale skolegang og alligevel få hjælp til at udvikle sit idrætstalent. Sammenhæng mellem skole, uddannelse, sundhed, kost, trivsel og idræt - vil gennem holdsport - også være med til at styrke de sociale kompetencer, og have en positiv afsmitning i andre sociale sammenhæng.

Tønder Overbygningskole tilbyder 4 timers ekstra træning om ugen, og det eneste krav er, at man i forvejen er tilmeldt en håndbold- eller fodboldklub.

Den ekstra træning skal supplere den eksisterende træning i sportsklubben. Udover den ekstra træning skal de unge stadig følge de ordinære idrætstimer sammen med deres klassekammerater, som er på skoleskemaet.

For øjeblikket er der ca. 100 elever fra 7.-9. klasse, som har taget imod tilbuddet om den ekstra træning i håndbold og fodbold.

Hvis du har vilje og lyst til at deltage i dette undervisnings- og træningstilbud på Tønder Overbygningsskole, så kom og hør mere tirsdag den 6. marts kl. 17:00 i kantinen på Tønder Overbygningsskole. Her vil det være muligt for kommende elever samt forældre, at møde skolens trænere og stille yderligere spørgsmål til træningstilbuddet.